Karvinští fotbalisté slaví dvojí postup

9. červen 2023 07:40

Dva postupy najednou si dopřála fotbalová Karviná. Zatímco A-tým se těší na návrat mezi prvoligovou elitu, karvinské béčko se poprvé v historii posune do třetí nejvyšší soutěže.

„Měli jsme jednoznačný cíl jak s áčkem, tak s béčkem postoupit, což se splnilo. A já to budu považovat za jednu z nejlepších sezón za mého působení v Karviné,“ hodnotí aktuální sezonu manažer fotbalové Karviné Lubomír Vlk.

Čtěte také

I když se to na první pohled nemusí zdát, tak velmi ceněný je i postup karvinské rezervy. B-tým si místo divize zahraje kvalitnější Moravskoslezskou fotbalovou ligu, což je důležité pro rozvoj mladých talentů.

„Hráči, kteří přijdou třeba z dorostu, a nechytnou se okamžitě v áčku, tak divize byla pro ně vražda. S tím, aby se někam posouvali, s divizí je to neslučitelné. Proto jsme chtěli, ať postoupí, protože Moravskoslezská fotbalová liga má už nějakou úroveň a jsou tam kvalitní mužstva. Z tohoto důvodu je to pro nás pozitivní,“ dodává Vlk.

Ve třetí lize se karvinská rezerva potká třeba s B-týmy Baníku Ostrava, Slovácka nebo Zlína. Tedy s kluby, na které bude narážet áčko Karviné v první lize. Slezané se mezi elitu vrací po jednom roce a budou muset hledat nové posily.

Spustit audio

Související