Klíčový pozemek pod frenštátskými můstky odkoupí od státu místní TJ

13. duben 2018 13:05
Zprávy , Zprávy

Nejistota ohledně budoucnosti skokanského areálu Jiřího Rašky ve Frenštátě pod Radhoštěm skončila. Klíčový pozemek pod doskočištěm nedávno vydražila od státu soukromá firma, když přeplatila nabídku města. Sportovci ale s finanční pomocí radnice a Moravskoslezského kraje využijí předkupní právo.

K tomu potřebují dva a půl milionu korun, které ale frenštátská Tělovýchovná jednota nemá. Polovinu už schválil kraj, tu druhou slíbil Frenštát. Všichni zastupitelé kromě dvou funkcionářů tělovýchovné jednoty zvedli ruku pro.

„Uleví se mi moc, protože to je prostě neustále nějaké jednání, nějaké dopisy, nějaké maily, nějaké smlouvy,“ říká s úsměvem Jiří Novotný, nezávislý zastupitel a zároveň místopředseda Tělovýchovné jednoty Frenštát.

„Podle mého názoru kdyby někdo chtěl nějakým způsobem investovat do toho areálu, tak nejprve by měl oslovit majitele toho areálu, a to je TJ. Takže nerozumíme tomu, proč pořád chtějí jednat s městem Frenštát a ne s Tělovýchovnou jednotou,“ naráží činovník na hlavní příčinu nedůvěry sportovců k firmě Tourist Invest, která v únoru aukci vyhrála dvě minuty před uzávěrkou nabídek.

Její zástupce Jiří Fiurášek odmítá, že by cílem firmy byla spekulace s pozemky, jak se obávají sportovci. „Nabízíme soukromé investiční peníze do rozvoje areálu, ale potažmo i celého města. A z toho důvodu jsme zaskočeni těmi reakcemi, ale na druhou stranu ty reakce se daly očekávat, takže určitě to není naše poslední slovo,“ říká Fiurášek.

Starostka Zdeňka Leščišinová (Naše Beskydy) říká, že ani vedení města o plánech společnosti Tourist Invest nic neví. Jednatel firmy se ze dvou termínů pro setkání s radními omluvil.

„Ten postup, který firma zvolila, kdy s námi vlastně komunikovala přes média, přes tiskové zprávy, byl opravdu velmi nešťastný. A tak asi partneři spolupracovat nemohou,“ poznamenala starostka.

„My jsme byli připraveni do dvou let připraveni předložit konkrétní projekt s konkrétním návrhem financování, s konkrétními partnery, kteří by do toho šli,“ dodává za Tourist Invest Jiří Fiurášek.

Tělovýchovná jednota si ponechá jen pozemky pod doskočištěm, zbytek převede městu.

autor: Michal Polášek
Spustit audio

Související