Klimkovické lázně mají svou dětskou skupinu pro děti lékařů a zdravotníků

22. říjen 2020 13:34

Klimkovické lázně otevřely vlastní dětskou skupinu. Zázemí má v uzavřené lázeňské restauraci a docházejí tam děti lékařů a zdravotníků, kteří by byli jinak nuceni zůstat doma na ošetřovném. Jenže přijít o zaměstnance si teď lázně nemohou dovolit. Sanatoria jsou aktuálně hodně naplněná. I kvůli tomu, že nemocnice zavírají ortopedická či rehabilitační oddělení.

Dětí zdravotníků je tu dnes devět, ve velké místnosti restaurace mají plno prostoru. Dětskou skupinu má na starosti zdejší referentka kultury Miluše Bílská. „Dělám tady lidem volnočasové aktivity a teď není co. A protože mám pedagogické vzdělání, tak je mi to blízké a je to fajn,“ říká vedoucí skupiny.

Čtěte také

Dětská skupina funguje už od sedmi rána a děti tu mohou být až do 17 hodin. Starší se více věnují on-line výuce, mladší si zase více hrají. „Každé to dítě má jiné tempo a jiný individuální plán,“ dodává vedoucí.

Lázním už několik zaměstnanců chybí například kvůli tomu, že jsou v karanténě. I díky dětské skupině se ale daří udržet lázně v chodu.

Klientů je zatím dost

Na jaře nouzový stav lázně citelně ochromil, teď mají zatím poměrně hodně ubytovaných hostů. „Dospělou léčebnu máme téměř kompletně obsazenou, hodně nám překládají pacienty po operacích z ortopedických oddělení. Horší je situace na dětské léčebně. Rodiče mají trochu strach si vyřizovat lázeňské návrhy,“ říká obchodní ředitel Sanatorií Klimkovice Lukáš Dostál.

Výhled je hodně nejistý. „Tím, jak se budou operační zákroky v nemocnicích omezovat, čekáme, že překladů bude méně a méně,“ dodává Dostál.

V lázních platí zákaz návštěv a veškeré služby mohou využívat jen ubytovaní klienti.

Spustit audio

Související