Kopřivnice začne s opravou centra města, už má smlouvu s dodavatelem

17. prosinec 2020 16:33

Už na jaře by měly začít dlouho připravované opravy centra města Kopřivnice. Radnice už podepsala i smlouvu se stavební firmou. Ta by měla centrum opravit za zhruba 120 milionů korun. Město bude veškeré opravy hradit ze svého rozpočtu.

„Práce na revitalizaci centra začnou na konci ulice Obránců míru vedle školy Milady Horákové a kulturního domu,“ vysvětluje vedoucí odboru rozvoje města Jiří Štěpán. „Tou úplně první částí bude výměna přemostění říčky Kopřivničky,“ dodává.

Co všechno se změní

„Kašna, co tady teď je, v budoucím vzhledu vůbec nebude figurovat. Dojde tady k významným úpravám travnatých ploch včetně výsadby nových stromů a v prostoru směrem k úřadu bude zpevněná plocha z litého betonu, na kterou bude navazovat významný architektonický prvek Brána,“ popisuje Štěpán.

Brána. Ústředním motivem návrhu je nový objekt v samotném středu území. Jedná se o jakousi bránu, jednoduchý rám z bílého betonu, který v létě dá stín, při dešti přístřeší, při koncertech vytvoří pódium, poskytne bezdrátové připojení k internetu...

Kopřivnice se rozhodla opravy začít, i přes výpadky v příjmech kvůli koronaviru. „V současné době i podle schváleného rozpočtu jsme připraveni a schopni tuto investiční akci zainvestovat. Zda-li se nám v příštím roce podaří další investiční akce, záleží na tom, jak dopadne státní rozpočet,“ vysvětluje starosta města Miroslav Kopečný (ODS).

Město počítalo, že za opravy zaplatí 140 milionů korun. Stavební firma ho ale nakonec opraví jen za 120 milionů. Podle jejího ředitele Milana Vokouna byla významná úspora možná.

Se začátkem oprav stavební firma počítá v březnu. Práce pak budou trvat nejméně dva a půl roku.

autor: Tomáš Pika
Spustit audio

Související