Kopřivová pomazánka

Vyzkoušejte recept od naší posluchačky paní Stanislavy Hrňové z Buchlovic.

Budete potřebovat:

  • mladé kopřivy
  • 1-2 tavené sýry
  • olivový olej (nebo máslo)
  • pár kapek sójové omáčky
  • 10 stroužků česneku
  • sůl, pepř

Postup:

1. Mladé kopřivy lehce spaříme, scedíme a nasekáme. Přidáme tavený sýr, olej a případně i máslo, pokud chceme, aby nám pomazánka držela více pohromadě.

2. Dále smícháme s cibulkou, solí, pepřem, sójovou omáčkou a deset stroužků česneku. Mažeme nejlépe na bílé pečivo, krásné vypadá ozdobené ředkvičkou nebo sedmikráskou.

autor: Zuzana Plíšková

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.