Kopřivová pomazánka
Vyzkoušejte recept od naší posluchačky paní Stanislavy Hrňové z Buchlovic.
Budete potřebovat:
- mladé kopřivy
- 1-2 tavené sýry
- olivový olej (nebo máslo)
- pár kapek sójové omáčky
- 10 stroužků česneku
- sůl, pepř
Postup:
1. Mladé kopřivy lehce spaříme, scedíme a nasekáme. Přidáme tavený sýr, olej a případně i máslo, pokud chceme, aby nám pomazánka držela více pohromadě.
2. Dále smícháme s cibulkou, solí, pepřem, sójovou omáčkou a deset stroužků česneku. Mažeme nejlépe na bílé pečivo, krásné vypadá ozdobené ředkvičkou nebo sedmikráskou.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.