Kopřivová pomazánka

Vyzkoušejte recept od naší posluchačky paní Stanislavy Hrňové z Buchlovic.

Budete potřebovat:

  • mladé kopřivy
  • 1-2 tavené sýry
  • olivový olej (nebo máslo)
  • pár kapek sójové omáčky
  • 10 stroužků česneku
  • sůl, pepř

Postup:

1. Mladé kopřivy lehce spaříme, scedíme a nasekáme. Přidáme tavený sýr, olej a případně i máslo, pokud chceme, aby nám pomazánka držela více pohromadě.

2. Dále smícháme s cibulkou, solí, pepřem, sójovou omáčkou a deset stroužků česneku. Mažeme nejlépe na bílé pečivo, krásné vypadá ozdobené ředkvičkou nebo sedmikráskou.

autor: Zuzana Plíšková

Související

  • Domácí tvarohová pomazánka

    Pondělní Apetýt přináší nahlédnutí do připravované knihy Babské rady, která bude především naplněna zajímavými recepty. Tady je jeden z nich!

  • Pivní pomazánka se sýrem

    Dnešní recept vás naladí už skutečně silvestrovsky – připravíme si pivní pomazánku se sýrem.

  • Topinková pomazánka z pečené cukety

    Pondělní Apetýt přináší další pomazánkový recept. Dnes pro vás máme skutečnou pomazánkovou delikatesu – topinkovou pomazánku z pečené cukety.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.