Koronademáček roku. Máte příležitost prezentovat svou hudbu u nás

24. říjen 2020

Letošní sezóna je taková, jaká je. Spousta muzikantů určitě stále tvoří a ráda by své písničky předvedla. Igor Vašut, autor našeho hudebního týdeníku, vám tuto možnost nabízí.

Igor Vašut je autorem rozhlasového hudebního týdeníku Harenda. Kromě toho učí hru na bicí, sám aktivně hraje a 15 let organizoval multižánrovou soutěž kapel Boom Cup. A tak je víc než jasné, že mu dění na zdejší scéně nemůže být lhostejné.

„Je to smutné a nepříjemné nejen pro pravidelné návštěvníky klubů a koncertních sálů, ale především pro ty, kteří koncerty realizují, tedy pro muzikanty samotné, kteří jsou navíc mnohdy na příjmech z koncertů existenčně závislí,“ říká.

Všem tvůrcům, které tato pekelná doba nezlomila, dám příležitost se v rozhlase prezentovat.
Igor Vašut o své vyhledávací akci Koronademáček roku

Igor Vašut

Letošní sezóna kultuře opravdu nepřeje. „Vím ovšem celkem jistě, že kapely i sóloví interpreti nezaháleli a vytvořili řadu písniček a skladeb, které ale neměli kde a ani nemohli na veřejnosti předvést,“ dodává Vašut.

Je podle něho řada nadšených amatérů, kteří si doma píší tajně, takzvaně do šuplíku. Některým kapelám se třeba podařilo nahrát povedený jam na zkušebně.

„V každém díle Harendy, která se vysílá vždy ve čtvrtek od 18:05 na Českém rozhlase Ostrava i online, bych rád dal prostor v úvodníku s jednou písní jednomu z vás, kdo se přihlásíte, byť i s doma vytvořenou nahrávkou,“ vyzývá autor pořadu.

Na vaše podněty čeká autor Harendy na mailu igor.vasut@centrum.cz.

O pořadu Harenda:
Půlhodinka hudby a povídání o klubech, kapelách a hudebních osobnostech klubové scény moravskoslezského regionu a okolí. V jednotlivých dílech Harendy jsou zařazovány reportáže z koncertů a novinky na ostravské klubové scéně, profily nových i zavedených kapel. Slyšet můžete také týdenní nabídku koncertů a klubových akcí.

O autorovi:
Hraje od dětství, je absolventem ostravské konzervatoře. Vyučuje na ZUŠ v Ostravě-Mariánských Horách, hraje v několika kapelách (Marxova Tchýně, Klamy Reklamy, Smetana Života, Herro-in a Zpocený Voko). Patnáct let organizoval nadregionální soutěž kapel Boom Cup, spolupracuje s festivalem Colours.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.