Kulinářské speciality Osoblažska, zahájení Bezručovy Opavy, kováři ve Štramberku

4. září 2020

Vydáme se na Osoblažsko a nabídneme rozhovor plný chutí s šéfkuchařem o tamních specialitách a tradičních jídlech. Poté vám nabídneme reportáž ze slavnostního zahájení dnes už proslulého festivalu Bezručova Opava a nakonec vás pozveme do Štramberku, protože na tamním hradu čeká návštěvníky plno zábavy a zajímavé podívané na akci věnované uměleckým kovářům.

autoři: Český rozhlas Ostrava , Petr Soukup
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.