Kulinářské speciality Osoblažska, zahájení Bezručovy Opavy, kováři ve Štramberku
Vydáme se na Osoblažsko a nabídneme rozhovor plný chutí s šéfkuchařem o tamních specialitách a tradičních jídlech. Poté vám nabídneme reportáž ze slavnostního zahájení dnes už proslulého festivalu Bezručova Opava a nakonec vás pozveme do Štramberku, protože na tamním hradu čeká návštěvníky plno zábavy a zajímavé podívané na akci věnované uměleckým kovářům.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.