Kvůli modernizaci trati v Ostravě-Zábřehu budou mít tramvaje dva měsíce výluku

8. duben 2021 10:54

Kvůli modernizaci tramvajové trati v Pavlovově ulici v Zábřehu budou mít v Ostravě téměř dva měsíce výluku linky 6, 11 a 15. Tramvaje pojedou oklikou, nebo místo nich budou jezdit autobusy. Oznámil to dnes Dopravní podnik Ostrava (DPO).

Výluka začne v pondělí 12. dubna a skončí v pondělí 14. června. Linka číslo 6 bude během té doby vedena jako okružní přes zastávku Úřad městského obvodu Jih. Linka 11 bude jezdit jen po trase mezi zastávkami Moravská Ostrava, Plynárny a Nádraží Vítkovice, mezi vítkovickým nádražím a konečnou v Zábřehu budou jezdit náhradní autobusy. Tramvaje na lince 15 nahradí autobusy na celé trase. Na linkách budou platit výlukové jízdní řády.

Výluka se dotkne i tramvajových linek číslo 3, 7, 10 a 17. Nezmění se jejich trasy, ale pouze časové polohy spojů. Na linkách budou rovněž platit výlukové jízdní řády.

Modernizaci tramvajové trati v Pavlovově ulici zahájil DPO v březnu. Bude stát 105 milionů korun a konstrukce tramvajové trati se tam změní z klasického kolejového roštu na systém pevné jízdní dráhy. Díky tomu se především sníží hluk a vibrace od projíždějících tramvají. Pro automobilovou dopravu je ulice do 10. června uzavřena.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související