Kvůli opravě křižovatky se ve Frýdku-Místku změní doprava

15. listopad 2019 17:39

Ve Frýdku-Místku se chystá druhá etapa opravy frekventované Rubikovy křižovatky na mostě na třídě T. G. Masaryka. Řidiči se tak musejí připravit na změny v dopravě, řekla ČTK mluvčí magistrátu Jana Matějíková.

„V neděli bude postupně převáděna doprava na opravenou část mostu a současně budou zahájeny přípravné práce na druhé části mostu. Průjezd křižovatkou tedy bude pozměněn,“ uvedla Matějíková.

Při druhé etapě modernizace křižovatky se řidičům uzavře polovina mostu s jízdním pruhem ve směru od magistrátu k vlakovému nádraží. Doprava se převede na již opravenou část mostu. „To znemožní řidičům odbočení doleva, vyjma levého odbočení při příjezdu na křižovatku od Českého Těšína, to bude opět možné,“ řekl náměstek primátora Karel Deutscher (ČSSD).

Čtěte také

Při jízdě po třídě T. G. Masaryka ve směru od magistrátu nebude možné odbočit doleva na sjezdovou rampu na Český Těšín, ve směru od vlakového nádraží nahoru k magistrátu nebude možné odbočit doleva na Hlavní třídu a při jízdě po Hlavní třídě ve směru na Český Těšín nebude možné levé odbočení z nájezdové rampy k magistrátu. Odbočení doprava z jakéhokoliv směru bude možné.

„Doprava na čtyřproudové komunikaci pod mostem bude z důvodu opravy opěrných pilotových zdí stále vedena v jednom jízdním pruhu v každém směru, jen s tím rozdílem, že poslední listopadový týden se převede na opravenou část,“ uvedla Matějíková.

Most společně opravuje město a Ředitelství silnic a dálnic. Město opravuje svršek mostu, včetně zábradlí a veřejného osvětlení a následně i semaforů. ŘSD opravuje opěrné pilotové zdi a navazující nájezdové a sjezdové rampy mostu. Práce by měly být ukončeny do června příštího roku. Celkové náklady jsou téměř 100 milionů korun.

zdroj: ČTK
Spustit audio