Lojza z Oder, Čtyřlístek z Frýdku-Místku nebo Quo Vadis z Vítkova míří tento týden do Oder

7. listopad 2016

Město Odry ožije tento týden amatérským divadlem. Už zítra tady začne sedmý ročník nesoutěžní přehlídky nazvané A proč ne. Ze kterých míst se do Oder sjedou nadšenci pro ochotnické divadlo a co zahrají, na to jsme se ptali přímo na místo dění ředitelky Dělnického domu v Odrách Ivany Sochorové.

Přehlídka během pěti dnů slibuje pět představení. Kdo tedy vystoupí na jevišti z těch přespolních souborů?

My hlavně zveme divadelní soubory z blízkého okolí. Letos zahajujeme krásným muzikálem Bodlák Bernatského ochotnického divadla, čili z Bernartic. Ve středu pokračujeme s dětským muzikálem naší ZUŠ, která připravila Karkulku a Šípkovou Růženku. Máme tam i drama v podání mladých herců z Vítkova a v pátek je frýdeckomístecký Čtyřlístek. Vždycky zakončuje náš divadelní soubor, Lojza z Oder bude v sobotu.

Jak se vůbec daří ochotníkům v Odrách? Jaké budou mít zastoupení na přehlídce?

Ochotníci v Odrách jsou už víc jak 35 let a pořád je to baví. Jsou tam ještě ti původní, co začínali, ale mají vychovanou i mladou generaci. Letos se pustili do takové absurdní komedie Pra pra, kdy režisér byl tentokrát úplně mladý kluk a je to taková zvláštní hra, ale plná pohody a lásky. Moc se těšíme, že lidé na ni přijdou.

Jak moc se přehlídka v Odrách ujala, jaký očekáváte zájem diváků?

Přehlídka začala v roce 2009, kdy na jednotlivé představení přišlo tak 30 lidí a měli jsme ji jenom tři dny. Od loňska už je pětidenní a chodí kolem 100 až 120 diváků. Takže se nám zdá, že se to ujalo. Protože někdo si nemůže dovolit jet na velké divadlo za dvě stovky, k nám přijde velmi rád a amatéry podpoří. Myslím, že se to tady moc pěkně ujalo.

Takže když to zopakujeme odkdy dokdy a kam jet?

Je to tedy sedmý ročník, je v Dělnickém domě v Odrách od 8. do 12. listopadu. A pro další informace se můžete podívat na naše internetové stránky delnickydumodry.cz.

autoři: čan , hup
Spustit audio