Luboš Xaver Veselý

moderátor pořadu Xaver a host

Luboš Xaver Veselý patří k nejzkušenějším rozhlasovým moderátorům v České republice. Dlouhodobě se věnuje především rozhovorům s osobnostmi.

Kariéru moderátora začal v roce 1996 za mikrofonem soukromého brněnského Rádia Brno. Následně v roce 2002 nastoupil do rádia Frekvence 1, kde uváděl dopolední show Křížový výslech, posléze polední show Xaver na Frekvenci 1 a v posledních letech prestižní politickou debatu Press klub. Na Frekvenci 1 působil bez přestávky téměř 17 let.

Xaver Veselý pracoval také pro televizi Nova jako reportér, moderátor a scénárista. V České televizi měl v letech 2007-2008 svoji vlastní večerní talk show Café X.

Luboš Xaver Veselý se zároveň věnuje psaní. Vyšlo mu už 9 knih, z nichž tituly Doživotí a Jak se těží miliardy získaly Cenu Egona Erwina Kische. Je také držitelem českého rekordu v moderování – v květnu 2008 na jevišti pražského divadla Palace vydržel nepřetržitě moderovat 24 hodin. V roce 2017 se stal spoluzakladatelem internetové televize XTV.

Je svobodný, žije v Praze. Za svoji rodinu považuje své rozhlasové posluchače a je znám jeho vřelý vztah k americkému městu Las Vegas, o kterém napsal jednu ze svých nejúspěšnějších knih. Tvrdí: „Rádio je nejintimnější médium. Živé vysílání v rádiu je nejkvalitnější druh adrenalinu. A mám i důkaz, že funguje takzvaná léčba rádiem.“

Luboš Xaver Veselý moderuje od června 2019 každý všední den od 13 do 14 hodin na regionálních stanicích Českého rozhlasu svoji talk show Xaver a host, do které si zve známé a zajímavé osobnosti napříč všemi profesemi.

Všechny články

Stránky

Sledujte nás