Lucie Bílá v Karviné, Nazareth v Budišově, Tátafest... Vyberte si z našich tipů

16. červen 2023

Kam za kulturou, zábavou, pohodou dnes a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

Dny Karviné a Dny Bruntálu

Dny Karviné jsou každoroční oslavy města Karviné s tradičně bohatým kulturním a doprovodným programem. Účinkují Lucie Bílá s kapelou Petra Maláska, Pavel Callta, Th!s, Atmo Music, Šrouby a Matice, O5 a Radeček, Jablunkovanka, Cimbálová muzika Jagár, AV Blues a Swing, Michal Nesvadba, Dětský den s klauny, Čiperkové, TŠ Nicola´s Dance Unico. Pro děti bude nachystán skákací hrad, malování na obličej, dětská zóna, dětská farma.

Na koncert zpěváka Calina  dnes vpodvečer pozveme především mladší publikum na náměstí Míru do Bruntálu. Vystoupí v rámci dvoudenního programu Dnů města Bruntál, v sobotu se fandové mohou těšit na zpěvačku Lenny.

Neřež na Loděnici
Děhylov láká na letní koncert Neřež tria do areálu Loděnice na břehu řeky Opavy. Jako host zazpívá Zuzana Teichmanová několik písní Zuzany Navarové. Koncert začíná ve 20 hodin.

Coal Castle
Dvoudenní Coal Castle je pozvánkou na Slezskoostravský hrad. Jde o třetí ročník festivalu taneční hudby. V pátek se mohou fanoušci těšit na Drum&Bass a v sobotu si na své přijdou fandové Deep House & Techno music. V pátek akce začíná v 16 hodin.

Budišovské letnice

Ujít si nenechte dvoudenní 42. Budišovské letnice, které dnes v 16 hodin začínají s bohatým programem. V pátek budou top kapelami open air festivalu Portless, O5&Radeček a Siluety. Sobotní hudební program zahájí Nazareth, Kofe-In a vrcholem večera budou Dolls in the Factory.

Těšit se můžete na řezbářskou soutěž O zlatou lípu, sobotní Letnicové burácení na náměstí Republiky s motokárami či přehlídkou veteránů, taky dětskou zónu, ukázky řemesel a let balonu.

Kvetoucí kaktusy a den pro včely

Hukvaldský Tropic zve na spoustu právě kvetoucích kaktusů, které budou v květu zhruba do konce června. Kromě exotických rostlin vás potěší i mluvící papoušci či loskutáci, samec pumy nebo mainské mývalí kočky. K vidění je kromě tropických skleníků a japonské zahrady i expozice zkamenělin, minerálů či meteoritů.

Do ostravské zoo vás pozveme na sobotní Den pro včely a medobraní. Těšit se můžete na rozmanité včelí aktivity, dozvíte se, jak se používá medomet, co vše umí včelí dělnice anebo zda mají všechny včely žihadlo. Zoo představí své aktivity na ochranu opylovačů. Akci pořádá v rámci Dnů Fajne rodiny. Začíná v 11 hodin.

Klimkovický Tátafest
V sobotu od 15 hodin se v Klimkovicích můžete připojit k Tátafestu. Akce s programem pro celou rodinu nabídne taneční vystoupení, Úžasné divadlo fyziky z Brna, malování na obličej, kreativní ateliér, herní zónu nebo večerní mozaikovou zahradu. Neformální happening se koná u příležitosti Dne otců.

Mňága a Žďorp na Loděnici
Velký Open Air letní koncert kapely Mňága a Žďorp se koná v Děhylově, v areálu Loděnice. Začíná v sobotu ve 20 hodin.

Pivní slavnosti v Šilheřovicích
Na Pivní slavnosti vás v sobotu pozveme do sportovně-rekreačního areálu Baumšula v Šilheřovicích. V 15 hodin začíná animační program pro děti, čeká vás hudební vystoupení, jízda v terénním autě, střelnice Nerf a další atrakce. Program moderuje herečka a zpěvačka Lada Bělašková z Divadla Mír.

Slavnosti obvodu Ostrava-Jih

Tipem na neděli jsou Slavnosti obvodu Ostrava-Jih. Hvězdou nedělního programu je Michal David, který vystoupí ve 20 hodin. V programu se objeví taky Xindl X, Kollárovci, Argema nebo Šajtar. Během dne se předvedou hasiči, městská policie, užijete si horolezení, cirkusové workshopy či dětský koutek.

BrankaFest
Počtvrté se v Brance u Opavy koná hudební festival BrankaFest. Podporuje zejména rockové, metalové a alternativní kapely z Moravskoslezského kraje. Užijete si celodenní program.

Kejklíři na Sovinci
Na hrad Sovinec si udělejte výlet za kejklíři. Celý den si můžete užít v historických kulisách, poznáte tajemství zakletého alchymisty, můžete obdivovat fakírské a žonglérské dovednosti, předvedou se loutkáři a divadelní společnost Koňmo.

Ostravský Tátafest
Ve 14 hodin začíná v prostoru Smetanova náměstí v Ostravě Tátafest 2023. Akci pro rodiny s dětmi pořádá Rodinné a komunitní centrum Chaloupka. Těšit se můžete na ostravské kapely, soutěže i doprovodný program pro malé i velké v rámci oslavy Dne otců.

Spustit audio

Související