Markéta Zdeňková a album Silnou ženou. Žádná vypočítavá záležitost, ale poctivé písně plné zážitků, postřehů a zkušeností

20. září 2024

Jenže uplyne pár dní a já už mám příznaky abstinenční. Přes tvý toxický slova chci tě znova, zpívá Markéta Zdeňková v písni s příznačným názvem Abstinenční.

Není moc písniček, v kterých byste zaslechli taková chytlavá sóla na trombón, jaká sází Štěpán Janoušek. Markéta Zdeňková zpívá s takovým drivem a škálou výrazů, který se běžné populární zpěvačky nenaučí za celou kariéru.

Je v tom kus odvahy, protože jít si vlastní cestou je vždy těžší než dělat kompromisy, na které slyší davy. Markéta si vybrala svobodu, zpívá, hraje, píše texty, přemýšlí nad tím, co chce říct, a nedělá věci nadarmo.

Album Silnou ženou je nahrávka, která má skvělé vlastnosti, výborně se poslouchá, ani chvíli nenudí. A přitom to není komplikovaná záležitost pro intelektuály.

Jen si poslechněte ten svěží hlas, který umí pohladit, ale když se naštve, je třeba se mít na pozoru. Žádná vypočítavá záležitost, ale poctivé písně plné zážitků, postřehů a zkušeností, které se můžou docela dobře hodit. Zvlášť když na vás přijde Abstinenční.

Příjemný poslech Českého rozhlasu Ostrava vám přeje Milan Bátor.

autor: Milan Bátor
Spustit audio

Související