Maro Zeman, basa a badminton. Jak se dá spojit svět divoké muziky s životosprávou sportovce?

25. listopad 2020

Nejen o hudbě je interview s naším hostem, Maro Zemanem. Je baskytaristou a nejčastěji ho můžete vídat v kapele Davida Stypky Bandjeez. Vedle hudebního talentu ale oplývá i dalším – sportovním. Hraje totiž špičkově badminton, je trenérem a sport je jeho životním stylem. Jak se dá spojit svět muziky, koncertů a nočního života s přísnou životosprávou sportovce?

O hraní: Na tom pódiu je mi hrozně dobře. Být táta je super, ale hrát, to mi přináší štěstí. Jako bych si něco šlehnul, aniž bych si něco šlehal.

Maro Zeman a Kateřina Huberová

O baskytaře: David (Stypka) je pro mě jeden z nejlepších basáků. Jako vážně! S čistým svědomím umím říct, že má takový tah na tu basu, že je v něčem lepší, než já. To hodím ego stranou a poslouchám.

Producent Martin uzavřel tuhle kapitolu mého přemýšlení, proč ti lidi (kteří mě ovlivnili) hrajou jinak než já. On řekl: „Ale Maro, na basu přece umí každej.“ To mě trochu naštval, ale vlastně to bylo očistné. Tak jsem to přijal a s tou filozofií teď žiju. Ono to té hudbě pomůže. A mě baví té hudbě sloužit.

O synovi:  Už má kouzelné hlášky a začíná klást úžasné otázky. Třeba – co je to svět? A tak... To, co bych popsal k němu, je naprostá a čistá láska. To přeskočilo i tu hudbu. Teda jen o kousek.

David Stypka a Maro Zeman
Spustit audio

Související