Martincová v tříhodinové bitvě udolala Siniakovou a je v Ostravě první postupující Češkou

21. září 2021

Tereza Martincová vyhrála bitvu českých tenistek v 1. kole turnaje WTA v Ostravě. V souboji hráček startujících na J&T Banka Ostrava Open na divokou kartu odvrátila v duelu s Kateřinou Siniakovou mečbol a zvítězila 5:7, 6:4 a 7:6 za tři hodiny a šest minut.

Ve vyrovnaném utkání plném dlouhých výměn ztratily obě hráčky šestkrát servis. V první sadě zvládla koncovku lépe Siniaková, ve druhé dobře bránící Martincová. Ve třetím setu šla Siniaková do brejku na 1:0, ale v šesté hře soupeřka srovnala na 3:3 a další brejk už nepřišel.

Čtěte také

Duel rozhodl tie-break, který odrazil vývoj utkání. Siniaková začala skvěle a vedla 5:0, ale poté slavila úspěch Martincová a vyrovnala na 5:5. První mečbol měla Siniaková, ale trefila síť. Pak měla šanci Martincová a uspěla při druhém mečbolu díky chybě soupeřky.

Ve druhém kole se šestadvacetiletá Martincová střetne s letošní finalistkou Roland Garros a turnajovou pětkou Anastasijí Pavljučenkovovou z Ruska.

Ještě v delším dramatu porazila Kazaška Julia Putincevová Číňanku Čang Šuaj 5:7, 7:6, 6:4. Na kurtu hráčky strávily tři hodiny a 24 minut. Nejdelší zápas ženské dvouhry letos odehrály Kristína Kučová a Jekaterina Gorgodzeová, které v Gdyni bojovaly ve čtvrtfinále ještě o půl hodiny déle.

Putincevová ztratila úvodní set po hodině a čtvrt v koncovce a ve druhé sadě čelila za stavu 4:5 při podání Číňanky mečbolu. Dokázala ho ale odvrátit a výhrou 9:7 v tie-breaku si vynutila třetí set. Ten jako jediný trval méně než hodinu, reprezentantka Kazachstánu ho získala za 56 minut a zajistila si právo vyzvat ve 2. kole nejvýše nasazenou Igu Šwiatekovou z Polska.

Ve středečním programu nastoupí nejdříve od 18:00 druhá nasazená Petra Kvitová v utkání druhého kola proti Anastasii Potapovové z Ruska, která postoupila z kvalifikace.

zdroje: iROZHLAS.cz , ČTK
Spustit audio