Město Kravaře na Opavsku bude mít své první náměstí

1. březen 2019

Kravaře na Opavsku by už brzy mohly přijít o jednu kuriozitu. Je to totiž město, které nemá ani jedno náměstí. Tamní radnice už několik let plánuje, jak tento nedostatek vyřešit. Jedinou možností je zřejmě přestavět ulici v centru, která by náměstí aspoň trochu připomínala.

Na ulici, která se jmenuje příznačně Náměstí, stojí dvě starší ženy a názor mají jasný. Tato ulice plná aut se musí přebudovat.

I když auta na novém náměstí zůstanou, bude celá tato oblast v centru Kravař vypadat mnohem důstojněji. „Město před třemi lety zadalo studii, ta je hotová a teď se připravuje    první etapa. Je to ulice Petra z Kravař, která na to náměstí navazuje a souvisí s tím,“ říká starostka města Monika Brzesková (KDU-ČSL).

Jde o ulici u místního kostela a fary. Bude to zároveň testem, jaké potíže se postupně objeví. „Ať už to bude – co víme dnes – vodovod, dešťová kanalizace, která se bude muset kompletně vyměnit. Samozřejmě jsou tam nějaké majetkové vazby, které nejsou úplně dořešené. Je to ještě na dlouhá jednání, ale doufám, že budeme úspěšní,“ dodává starostka.

I když žádný termín zatím není, starostka potvrdila, že radnice udělá všechno pro co nejrychlejší přípravu. Jak a kdy se podaří přestavět ulici, kterou kvůli zástavbě těžko někdo rozšíří, budeme dále sledovat.

autor: mrk
Spustit audio

Související