Minibakaláři

5. březen 2013

Šlo o kontaktní pořad, na kterém jste se aktivně podíleli vy, posluchači. Jediné, co bylo určeno, bylo téma...

Pořad byl postaven na vašich příbězích, zážitcích, zkušenostech či názorech na dané (moderátory vybrané) téma. Vše živě, v telefonátech půl hodiny před polednem, každý všední den.

Zhruba dva roky pak pořad sloužil jako „hlas lidu“ pro podvečerní diskusní pořad Moravskoslezský lidový parlament. O tom ale více v Historii pořadu.

Připravovali: moderátoři, posluchači


Historie pořadu:
Minibakaláři v lednu roku 2004 navázali na téměř stejný pořad Minireferendum. Narozdíl od svého předchůdce měl ale daleko větší „manipulační prostor“.

V letech 2004 až 2006 pak témata a otázky pondělních vydání připravoval Ladislav Vrchovský – jako autor podvečerního diskusního Moravskoslezského lidového parlamentu, kdy sestřih Minibakalářů sloužil jako hlas lidu k probíranému tématu.

Posluchači tak mohli říct svůj názor například k zakázanému nočnímu prodeji, k uvažovaném plavebním kanálu Odra-Nisa. Odpovídalo se ale i na volnější téma, když v Ostravě skončil hokejový šampionát (viz také Lapačka), fotbalisté Baníku slavili titul a zrovna se jel Závod míru.

Tehdy otázka zněla: Sportovních odvětví je spousta – který sport máte raději, ať už aktivně nebo pasivně? Jaké jsou vaše zkušenosti se sportem? Patří sport do vašeho života? Co vám dal a co vám vzal?

Postupem času se ale témata vyčerpala, i zájem začal opadat. Pořad skončil k 2. lednu 2009 a na jeho místo nastoupily Životopisy.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka