Na festivalu Colours of Ostrava vystoupí švédská popová hvězda Zara Larsson i jamajský zpěvák Sean Paul

6. březen 2024 15:05

Letní festival Colours of Ostrava nabídne letos hudební projekty z více než tří desítek zemí. Mezi nově ohlášené hvězdy patří švédská popová zpěvačka Zara Larsson, dancehallová ikona z Jamajky Sean Paul a americké duo Sofi Tukker.

Na sedmi scénách tak dohromady vystoupí 70 zahraničních kapel a několik desítek domácích interpretů. Mezi hlavní hvězdy festivalu patří kapela Queens of the Stone Age, zpěvák Lenny Kravitz nebo popová hvězda Sam Smith.

Čtěte také

„Věřím, že jsme sestavili opravdu silný program, o čemž svědčí 19 Grammy a 68 nominací na toto ocenění, které mají naši interpreti na kontě,“ řekla dnes ředitelka festivalu Zlata Holušová.

„Baví nás objevovat zajímavá jména napříč různými hudebními žánry a obzvlášť velkou radost máme z umělců, které uvádíme v Česku poprvé. Při pohledu na aktuální line-up je takových kapel více než polovina,“ uvedl dramaturg festivalu Filip Košťálek.

Své místo mají na festivalu také domácí umělci. Mezi dosud ohlášenými jmény jsou Mig 21, Lenny, D.Y.K., Tata Bojs, Aneta Langerová, Bratři Ebenové nebo Lake Malawi.

Tisková konference Colours

Už posedmé se v rámci Colours of Ostrava uskuteční mezinárodní diskusní fórum Meltingpot. Na 11 scénách vystoupí přes 250 řečníků věnujících se různým oborům. Mezi přední zahraniční hosty patří spisovatel Irvin Welsh nebo astronautka Meganne Christianová.

Multižánrový festival Colours of Ostrava se letos koná od 17. do 20. července v industriálním areálu Dolních Vítkovic.

zdroj: ČTK
Spustit audio