Na hokej se od pondělí neočkovaní už nedostanou. Fanoušci reagují různě

19. listopad 2021 13:24

Česká republika představila nová protikoronavirová opatření. Od pondělí má celá země přejít na takzvaný bavorský model, který ruší uznávání testů. Například na fotbalové nebo hokejové zápasy, se tak fanoušci dostanou pouze s očkováním nebo po prodělání nemoci covid-19.

Čtěte také

„Mě to neomezuje, jsem očkovaný. Nevím, kdysi, když jsem byl školou povinný, přišla doktorka do školy a děcka v řadě očkovala. Ať to bylo proti neštovicím nebo jiným nemocem. Každý má svůj rozum, ale kdysi se nás nikdo neptal a žáden rodič si nestěžoval. A šlo to,“ vysvětluje fanoušek hokejových Vítkovic Štěpán Ryba, který jezdí na hokej z Frýdlantu nad Ostravicí a bude v tom pokračovat stejně jako další fanoušek Jakub: „Protože ti, co jsou očkovaní, by dopláceli na neočkované.“

Jenže ne všichni příznivci vítkovického hokeje se na stadionu při dalších zápasech objeví. Na sociálních sítích Vítkovic najdeme i hodně rozzlobené komentáře. Například fanoušek David píše, že za těchto opatření na hokej nepůjde. Jiní zase publikují do sekce pro komentáře vulgární smajlíky nebo obrázky.

V úterý přibylo v Česku nejvíc případů nemoci covid-19 za den od začátku epidemie vloni v březnu. Nově nakažených bylo přes 22 tisíc. Vzhledem k rostoucím číslům a zaplněným nemocnicím proto přišel pro boj s koronavirem v úvahu takzvaný bavorský model.

„Ten princip, myslím, je zcela namístě. Zavést model očkování nebo prodělání nemoci, to znamená bez možnosti uznání testu v rámci hromadných akcí, služeb veškerých,“ dodává ministr zdravotnictví v demisi Adam Vojtěch (za ANO).

Spustit audio

Související