Na jaře začne dostavba zimního stadionu v Krnově. Radnice investuje 40 milionů

20. únor 2019

Druhá část tribuny, nové šatny i ošetřovna Tak by se během letoška měl proměnit zimní stadion v Krnově. Ten na dostavbu čeká už několik let. Práce budou stát 40 milionů korun.

Vedle diváků čekají na nové zázemí i hokejisti nebo krasobruslaři. Ti větší prostory potřebují, protože například krasobruslaři se před tréninkem musí rozcvičovat na chodbách.

„Je to velká potřeba, protože je nás už okolo 30 a máme velmi malou šatnou, takže se tam hrozně mačkáme, není tam vůbec místo. Šatna navíc by nám určitě pomohla,“ říká Dominika, která je teď na tréninku krasobruslení. „Rozcvičení máme na chodbě podél šaten. Je to malé, jen tak na skoky. A když je na rozcvičce deset holek, tak už nemáme místo,“ dodává mladá bruslařka.

Ledovou plochu tady zastřešili v roce 2003 a od té doby se stadion postupně s pauzami modernizuje. „My jsme se hlavně potěšili, že máme vůbec nějakou šatnu, začínali jsme bez šatny. Měli jsme jen jednu plechovou skříňku, kam si děti naskládaly brusle. Takže šatna nám až tak nechybí jako rozcvičovna,“ říká trenérka krasobruslení Jana Kubová.

Dostavba severní tribuny s prostory pro rozcvičení a novými šatnami tady má začít v dubnu. Radnice za stavbu zaplatí 40 milionů korun. „V letní přestávce budou práce intenzivní a budou pak pokračovat i v průběhu začátku příští sezony. Ale měly by pokračovat tak, aby nebyl narušen provoz stadionu,“ říká starosta Tomáš Hradil (SNK).

Práce mají skončit v únoru příštího roku. Už teď radnice plánuje i další úpravy stadionu, jako je nový vstup nebo velké parkoviště před budovou.

autor: Klára Kohutová
Spustit audio

Související