Na ploché dráze v Kopřivnici se opět závodí

14. červenec 2021 13:34

Typická vůně metylalkoholu se opět line stadionem Emila Zátopka v Kopřivnici. Díky hlasitému řevu motorů je poznat, že tamní plochá dráha po dlouhé koronavirové pauze znovu ožila. Lidé už mohou pravidelně navštěvovat motocyklové závody. Naposledy se v Kopřivnici jela plochodrážní první liga družstev.

Na stadionu Emila Zátopka v Kopřivnici to opravdu žije. Na své si přijdou plochodrážní závodníci, ale i příznivci amerického flat tracku.

„Myslím, že je to úplně super. Jsme moc rádi, že můžeme opět závodit, že sem zase můžou chodit diváci. Snažíme se jim teď nabídnout to nejlepší, co máme,“ říká předseda Autoklubu v Kopřivnici Tomáš Wanke.

Sezóna odstartovala se začátkem léta. Na kopřivnické ploché dráze už se konaly třeba závody poháru Autoklubu České republiky. „Na jaře jsme museli dva závody odkládat, pokud to možnosti dovolily, trénovalo se. Oficiálně sezóna začala až v polovině června,“ dodává Wanke.

Další velké se fanoušci motosportu v Kopřivnici dočkají 18. srpna. Na místní ploché dráze se pojede Mistrovství České republiky juniorů. Program je však nabitý i na podzim.

„Poslední závod sezóny bude 9. října, bude republikové mistrovství juniorských družstev, kde jsme loni skončili třetí. Letos to jedeme na domácí dráze, tak bychom to chtěli vyhrát,“ netají ambice předseda Autoklubu v Kopřivnici Tomáš Wanke.

Spustit audio

Související