Na sádkách v Jistebníku začal prodej ryb, k mání jsou i candáti

12. říjen 2019 12:00

Společnost Chov ryb Jistebník dnes na svých sádkách v Jistebníku na Novojičínsku zahájila prodej ryb. Ceny se oproti loňsku nezměnily a ryby jsou letos poměrně velké. ČTK to řekl jednatel společnosti Jan Stehlík.

„Ryby jsou letos pěkné. Z rybníka, ze kterého jsme teď lovili, měly váhu v průměru tři až 3,3 kilogramu, takže jsou poměrně velké a očekáváme podobné výlovy i v následujících týdnech na dalších rybnících. Průměr ty tři kilogramy by ryby měly mít,“ řekl Stehlík.

Také letos sice bylo sucho, ale podle jednatele do chovu ryb v Jistebníku zasáhli spíš bobři. Rybníky jsou v Chráněné krajinné oblasti Poodří. „Ne, že by bobři přímo postavili hráz, ale částečně zahradili a trošku komplikovali přítok, vody teklo méně. Museli jsme to, samozřejmě ve spolupráci s CHKO, nějak pořešit. Ale podařilo se to, takže nás to nějak extrémně neovlivnilo,“ řekl Stehlík.

Společnost Chov ryb Jistebník vyprodukuje ročně okolo 150 tun ryb, převažují kapři. V nabídce na sádkách v Jistebníku jsou nyní také tolstolobici a candáti a také nástražní rybičky pro rybáře.

„Máme ceny úplně stejné jako minulý rok,“ řekl Stehlík. Cena za kilogram je u kaprů 89 korun za kilogram, u tolstolobiků 45 korun a u candátů 350 korun. Až budou v prodeji, budou ceny dalších ryb 100 korun za kilogram u amurů, 200 korun u sumců, 250 korun u štik, 25 korun u karasů a 150 korun za kilogram u línů. Nástražní rybky stojí 180 korun za kilogram.

Ryby se na sádkách v Jistebníku zatím budou prodávat v pátky od 08:00 do 16:00 a v soboty od 08:00 do 12:00. Od 30. října už ale bude prodej denně. Výlov svého největšího rybníka Bezruč, který je s rozlohou 75 hektarů i největším rybníkem v Moravskoslezském kraji, společnost chystá na 8. až 10. listopadu.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související