Náročné období mají před sebou řidiči v Krnově. Čeká je tam řada objížděk

7. červenec 2020 07:50

Hned čtyři velké opravy a s nimi spojené omezení v dopravě čeká na řidiče v Krnově. V červenci a srpnu je v plánu oprava mostu a uzavírka spojená s výstavbou obchvatu. Zároveň se bude rekonstruovat průtah městem. Jedna ze staveb omezí i vjezd k tamnímu koupališti.

Právě další práce na obchvatu teď uzavřely most u vodárny Zlatá Opavice. Výstavba obchvatu ale není jediná, která ve městě omezí dopravu. Ředitelství silnic a dálnic dnes začíná s opravou Mostu v Petrovické ulici.

Čtěte také

„Celková cena stavby je zhruba 10 milionů korun a doba trvání opravy je naplánovaná na sedm měsíců,“ potvrzuje mluvčí státního podniku Nina Ledvinová.

Uzavírka pak zkomplikuje přístup ke zdejšímu koupališti. Většina návštěvníků míří na plovárnu právě přes opravovaný most. „Lidé se ke koupališti dostanou z opačné strany, ale nebude možný příjezd vozidel, protože by se neměla kde otočit,“ vysvětluje krnovská mluvčí Dita Círová.

Zároveň v létě začne i oprava Chářovské ulice, kterou financuje město. I tady řidiče čeká výrazné omezení. „Jedná se o rozsáhlou stavbu, kdy komunikace bude hůře průjezdná a se ztíženým přístupem k jednotlivým nemovitostem,“ dodává Círová.

V  srpnu se pak přidá i čtvrtá rekonstrukce – tentokrát oprava průtahu městem.

Většina zmíněných oprav tady potrvá minimálně do konce roku.

autor: Klára Kohutová
Spustit audio