Nejlepší citronová poleva podle Josefa Maršálka

Nejlepší citronová poleva na světě je z čerstvě vymačkané citronové šťávy a z moučkového cukru.

Ingredience
  • 150 g cukru
  • 30 g citronové šťávy
  • 10 g lepšího oleje, např. řepkového nebo olivového

Postup

Všechno společně vyšleháme ručně v misce dohladka. Potom vymíchanou hmotu lehce nahřejeme ve vodní lázni při 30-35 °C a teprve potom dezert poléváme.

Josef Maršálek

Josef Maršálek

Cukrářem se toužil stát už od mala a mohly za to jeho babičky. Od 19 let sbíral zkušenosti, později pracoval v londýnském obchodním domě  Harrods, jeho dezerty ochutnávala i královská rodina, a nějakou dobu působil také v Indii.

V roce 2018 se vrátil, založil vlastní značku sladkých dobrot, aby ji po roce opustil a věnoval se dalším projektům. Je jedním z porotců televizní cukrářské soutěže Peče celá země, vydal svou knihu, věnuje se cukrářským konzultacím, vede kurzy pečení a cukraří pro sebe, přátele i nás posluchače.

Jeho cukrářské rady uslyšíte v našem vysílání v pořadu Pochoutkový rok každou neděli po 10. a v repríze po 21. hodině na všech regionálních stanicích Českého rozhlasu.