Domácí máslo
Vyrobte si domácí máslo! Apetýt poradí, jak na to. Recept prozradí šéfkuchař Petr Svoreň.
Jak si poradit s výrobou domácího másla?
- Budete potřebovat 1 litr šlehačky, který šleháte tak dlouho, až se začne srážet a tvořit kousky másla.
- Přes plátýnko přecedíte a máslo vyperete v ledové vodě.
- Hotové dáte do lednice.
- Chuť zvýrazníte přidáním soli.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.