O pořadu Chtěl bych mít kapelu

Hudebně slovní pořad pro přátele dechové hudby hitparádového typu.

Skládá se ze 12 soutěžních písniček, pro které posluchači hlasují. Devět s větším počtem hlasů postupuje do dalšího kola, tři méně úspěšné vypadávají a jsou nahrazeny novinkami.

Pořad Chtěl bych mít kapelu je vysílán na vlnách Českého rozhlasu Ostrava jako předtáčený, přesto má rysy pořadu kontaktního: pracuje s vašimi písemnými i telefonickými ohlasy, reaguje na vaše náměty, připomínky, zážitky z koncertů, přehlídek a festivalů dechové hudby. Pozvánky na ně bývají součástí pořadu. 

Od počátku obsahuje hitparáda Archivní okénko z pokladů ostravské fonotéky - tam jsou řazeny perličky dechové hudby i koncertního typu, zpravidla je motivem výročí konkrétního muzikanta nebo nahrávky. Archivní okénko je předělem mezi opakováním úspěšných kapel z minulého kola a představením novinek. 

Hitparáda Chtěl bych mít kapelu byla poprvé vysílána 6. ledna 2001. Nahradila tehdy Dechovkářskou ligu, připravovanou v předešlých letech Petrem Šiškou.

Odvysílané pořady (od března 2012) si můžete poslechnout v iRadiu. 

Kdy se pořad vysílá

Čas vysílání
so 18:04Ostrava

Poslední záznamy

Pořad připravují

Další pořady

  • eRko

    Magazín o Českém rozhlase. Novinky z vysílání, zajímavosti ze zákulisí, rozhovory se zajímavými lidmi i soutěž o ceny. Moderuje Jan Kovařík.

  • Noční linka

    Čas na vaše příběhy.

  • Na cestě

    Je dávnou specialitou naší malé země, že o víkendech vyrážejí z měst trampové s nabalenými usárnami, teletinami, krosnami či prostě baťohy a směřují do přírody.

  • Humoriáda

    Hodina plná humoru na vaše přání.