Nové album kapely February si bere na paškál fenomén médií

20. srpen 2021

V Hudebním přístavu máme ostravskou kapelu February, nekompromisní formaci, jejíž napojení na britskou nezávislou hudební scénu je více než patrné. Novinka Hyphen War neboli Pomlčková válka si vzala na paškál fenomén médií a jejich negativní účinek na lidskou psychiku. 

Stačí se podívat, jak u nás kvete bulvár, jak se přední strany novin plní různými strachy a frustracemi. Novinkové album February tyto věci řeší, možná proto je zvuk hutnější a drsnější. Taková upřímnost je moc pěkná věc, řekl jeden moudrý člověk. Nicméně jejich melancholická duše nezůstala úplně stranou. Svědčí o tom krásná písnička Jejune, kterou si právě teď poslechneme. Příjemný poslech Českého rozhlasu Ostrava vám přeje Milan Bátor. 

autor: Milan Bátor
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.