Novinky a změny ve vysílání Českého rozhlasu Ostrava

30. prosinec 2016

Vysílání vaší oblíbené stanice prochází neustálým vylepšováním. Rádi bychom vám proto představili novinky a změny, které jsme pro vás připravili.

I v roce 2017 budeme rádiem, jehož poslech vám přinese informace o všem důležitém, co se v Moravskoslezském kraji děje. Budeme rádiem, které vám poradí, nabídne inspiraci, poučení, zábavu i aktivní odpočinek. A k tomu vždy s oblíbenými a kvalitními písničkami.

„Nově zavádíme pořad Rozhlasové listování, který bude připravovat ostravská Výroba, dramaturgyní této řady bude Eva Lenartová. Půjde o četbu, nejčastěji o kratší formáty typu povídek, pověstí a tak podobně, s důrazem na regionální rozměr,“ říká vedoucí programu Richard Piskala.

Rozhlasové listování uslyšíte každou neděli po půl čtvrté odpoledne místo magazínu eRko, který se přesouvá do sdíleného večerního času.

Natáčení rozhlasové hry

Také další změny se týkají víkendového odpoledního vysílání a jsou nutné vzhledem ke zrušení sdílených pořadů v sobotu a v neděli v čase mezi 13. a 14. hodinou. Dojde tak k posunu začátků pořadů Artura Kubici S dechovkou na zločince a Chaloupka strýčka Artura. Oba budeme vysílat ve stejných dnech a ve stejné stopáži jako dosud, ale o hodinu dříve, tedy od 13:04.

Novinky na webu

Na webu nově najdete zvukové záznamy dalších tří pořadů. Rozhodli jsme se iRadio obohatit o folklorní pořad Janka Rokyty Píseň domova, Odpolední interview a o nedělní rubriku Vařte s námi.

Na rozhlasových stránkách vám také nabídneme nový seriál Za vysokou zdí, který budeme od 7. ledna vysílat každou sobotu odpoledne. Půjde o reportáže z prostředí psychiatrické nemocnice a jejich autorem bude reportér Martin Knitl. „Bude to o tom, co se vlastně děje v psychiatrické nemocnici a jak se ve skutečnosti léčí duše,“ říká autor reportážní série.

Tady vzniká nový rozhlasový seriál

Připravujeme také několik dalších menších úprav a přesunů témat na webové stránce pro váš lepší komfort při hledání informací na webu Českého rozhlasu Ostrava.

autor: tif
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.