O Noci práva s advokátem Petrem Kaustou

9. březen 2023

Soudy, věznice i třeba ostravské studio Českého rozhlasu se zapojí do festivalu Noc práva. Vrací se po delší covidové pauze hned s několika novinkami v programu.

Akce se koná ve středu 15. března v Ostravě, Opavě a Frýdku-Místku. Lidé se budou moci setkat se soudci, prohlédnout si výstroj příslušníků vězeňské služby nebo se zapojit do simulovaného soudního procesu.

Instituce zapojené do festivalu Noc práva:

Krajský soud v Ostravě, Okresní soud v Ostravě, Okresní soud ve Frýdku – Místku, Okresní soud v Opavě, Krajské státní zastupitelství v Ostravě, Okresní státní zastupitelství v Ostravě, Česká advokátní komora, Probační a mediační služba, Vazební věznice Ostrava, Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje, Ústav soudního lékařství FNO, Fakultní nemocnice Ostrava, Městská policie Ostrava, statutární město Ostrava, Moravskoslezský kraj, Český rozhlas Ostrava, kavárna V Zahradní, Planetárium Ostrava

Podrobnosti jsme probrali s jedním z pořadatelů - právníkem Petrem Kaustou z Nadačního fondu Paragraf. Program festivalu najdete zde.

Spustit audio