Oblíbená rozhlasová Harenda přichází se zásadní změnou. Kromě zvukové stopy bude mít i video

2. červen 2021

Oblíbený hudební týdeník o klubech a kapelách moravskoslezského regionu a okolí v současné podobě skončil a přichází se zcela zásadní změnou, kterou vám představíme už ve čtvrtek 3. června.

O co vlastně půjde? S kapelami a interprety z našeho kraje a okolí se budete na vlnách Českého rozhlasu Ostrava ve čtvrtek po 18. hodině setkávat stejně jako v minulých letech. Nové však bude to, že muzikanti přijedou se svými nástroji a své písničky odehrají v rozhlasovém studiu.

„Bonusem navíc bude to, že kromě možnosti poslechnout si Harendu jako vždy na svých radiopřijímačích nebo v audio archivu Českého rozhlasu Ostrava, budete moci i na vlastní oči spatřit všechny umělce v akci na YouTube kanále Koncerty Českého rozhlasu, protože pořad se bude profesionálně snímat několika kamerami,“ popisuje autor pořadu Igor Vašut.

Výsledkem bude třicetiminutový videozáznam a premiéry budete svědkem už ve čtvrtek 3. června, kdy bude hostem Harendy opavská kapela KOFE-IN.

„Regionálním kapelám a interpretům dáváme v našem vysílání prostor a šanci kontinuálně už řadu let, jednak v pořadu Harenda, kde jsme hráli hlavně jejich demosnímky a pak také při jejich koncertech v našem Studiu 1. Teď jsme obojí spojili dohromady a v Harendě budeme nabízet studiové koncertní sety. Myslím, že pro regionální kapely je to mimořádná příležitost a jsme rádi, že o ni mají už teď velký zájem,“ dodává vedoucí programu Českého rozhlasu Ostrava Richard Piskala.

Harenda představuje regionální muzikanty už od roku 2007. S nápadem na vysílání pořadu tehdy přišla Monika Horsáková, kterou o rok později za mikrofonem vystřídal Igor Vašut. Za dobu existence Harendy jejím vysíláním prošla řada umělců, z nichž mnozí regionální význam překonali. Za všechny můžeme jmenovat Davida Stypku a Bandjeez.

autoři: František Tichý , Anna Klepalová
Spustit audio

Související