Očkovací centrum na ostravském výstavišti končí

4. březen 2022 20:08

Dnes večer se uzavřelo velkokapacitní očkovací centrum na ostravském výstavišti Černá louka. Přes víkend a během pondělí se přestaví na asistenční centrum pro uprchlíky z Ukrajiny. 

Zájem o očkování stále klesá, v polovině března proto ostravská fakultní nemocnice uzavře i očkovací místo v nákupním centru Nová Karolina a dál bude očkovat už jen na poliklinice.

„Ta poptávka je dneska včetně dětí zhruba 200 až 250 lidí denně, což pokryjeme na té poliklinice, kde to pojede dál,“ upřesnil ředitel nemocnice Jiří Havrlant.

V očkovacím centru na výstavišti Černá louka v Ostravě zdravotníci za rok provozu podali téměř 380.000 dávek vakcíny. Náklady na provoz centra byly 56 milionů korun a plně je pokrylo zdravotní pojištění.

Krajské asistenční centrum pro Ukrajinu

Očkovací centrum se už o víkendu začne přestavovat na Krajské asistenční centrum pro Ukrajinu. Výstaviště proto podle primátora Tomáše Macury (ANO) musí řešit přesuny připravovaných akcí. Pro potřeby centra nebude sloužit jen přízemí výstavní budovy, ale i část prvního patra, kde vznikne odpočinková zóna.

"Centrum poběží nonstop a od toho se bude odvíjet i počet lidí, kteří tady budou muset fungovat. Pod velením to bude mít hasičský záchranný sbor v úzké spolupráci s Českým červeným křížem. Počítáme i se zapojením dobrovolníků, které budeme poptávat," řekl Macura.

autor: Iva Havlíčková | zdroj: ČTK
Spustit audio