Opava jedná s francouzským investorem o vstupu do fotbalového klubu

27. září 2018

Nový vyhřívaný trávník sice na opavském stadionu ještě neleží, ale tamní fotbalisté už vědí, kdy na něm odehrají první zápas. Bude to 12. října v domácím poháru proti Jihlavě. A do konce října by mohla Opava mít i nového majitele.

„Je to privátní banka, která přišla se záměrem vstoupit do našeho klubu. My to vidíme z pragmatického hlediska – pokud splní, na čem se dohodli, budou peníze, bude to solidní partner, tak by mohl vstoupit do klubu,“ říká předseda představenstva akciové společnost SFC Opava Marek Hájek.

Dosud je majoritním vlastníkem klubu statutární město Opava, ale to si nemůže dovolit významněji financovat chodu klubu. Zájemce o koupi dvoutřetinového podílu je francouzská banka Group Privée. Klub si stanovil cenu za odkup akcií 50 milionů korun a po dobu 10 let nejméně 25 milionů roční příspěvek na chod klubu.

„Nejvíce pomůže stabilizace problému financování, což nás velice trápí. S postupem do první ligy je ta náročnost nad rámec regionu, tak musíme spoléhat na to, že ten partner bude mít i odpovědnost,“ přidává Marek Hájek.

Opava na podobného partnera čeká už dlouho a pro generálního manažera klubu Aloise Grussmanna by to byla dlouhodobá jistota. „Kdyby přišel takovýto strategický partner, strašně by se nám ulevilo. A ta částka by nám zajišťovala chod klubu,“ dodává Grussmann.

O prodeji akcií by mělo jednat mimořádné zastupitelstvo města 4. října v 16 hodin.

Návrat na domácí trávník

Další skvělou zprávou pro opavské fanoušky i fotbalisty je návrat na domácí trávník. Ten v tuto chvíli ještě na opavském stadionu není, ale 12. října v pohárovém utkání proti Jihlavě už se bude hrát.

„Jihlava přistoupila na to odehrát ten zápas tady. A z mého pohledu je to ideální, protože i ten provoz stadionu se vyzkouší před utkáním s Příbramí,“ říká Grussmann.

Opavu tak v brněnském exilu čeká už jen poslední ligový duel s Bohemians.

autor: ddp
Spustit audio

Související