Organizátoři dětských táborů jsou v nejistotě. Zatím neví, jestli se tábory uskuteční

6. květen 2020 13:52

Ve velké nejistotě jsou teď organizátoři táborů v Moravskoslezském kraji. Připravují sice letní turnusy, přitom ale stále neví, jestli se vůbec uskuteční. Epidemiolog expertního týmu ministerstva zdravotnictví Rastislav Maďar Českému rozhlasu řekl, že by se mohly konat od července. Záležet podle něj ale bude na aktuální situaci. Organizátorům tak nezbývá než tábory připravovat a doufat, že děti nakonec budou moci přijet. 

Organizátor letního tábora v Mladecku na Opavsku Tomáš Kavala listuje velkou složkou, ve které má všechny papíry a dokumenty potřebné k organizaci. Zatím ale neví, jestli nějaký tábor vůbec bude.

Čtěte také

„Byli bychom velice neradi, kdyby neproběhl. Máme už připraveny různé hry, jsme ve fázi, kdy tábor můžeme začít,“ říká.

Vyřizuje ale spoustu hovorů, ve kterých se rodiče dotazují, jak to bude vypadat. „Ptali se, jestli mají vůbec zaplatit, protože se blíží termín,“ dodává Kavala, který si na nižší zájem nemůže stěžovat.

Na některých místech ale snížený zájem hlásí. Potvrzuje to například organizátor táborů ve Spálovském mlýně na Novojičínsku Ondřej Svaček. „Řádově máme asi o 30 procent méně přihlášek, když to srovnám se stejným obdobím před rokem. Ale je fakt, že nás lidé oslovují, ptají se a vyčkávají,“ říká Svaček.

Podle něj někteří rodiče po vypuknutí pandemie koronaviru své děti odhlásili. Zatím to jsou ale jen jednotky odhlášek.

autor: Petr Dušek
Spustit audio

Související