Do školy ještě děti nemůžou, ale už se mohou zapojit do kolektivních tréninků

5. květen 2020

Pondělní odpoledne přineslo úlevu malým sportovcům, rodičům a nakonec i trenérům. Uvolnění opatření v nouzovém stavu zase vypustilo děti ve sportovních klubech na hřiště. Tak jako ve fotbalovém klubu Slovan Ostrava.

Fotbalové přípravky Slovanu Ostrava se po téměř dvou měsících potkaly na hřišti. Po posledním březnovém tréninku v hale mohli nejmenší fotbalisté konečně vyběhnout na voňavý zelený trávník. A trenéři jim dopřáli po tak dlouhé pauze jen hraní a vážili si jediné dívky v týmu.

Čtěte také

Děti se na první trénink moc těšily. „Hodně, hodně. Na fotbal, na kamarády. Fotbal je zajímavý, ale ty kličky jsou trochu těžké,“ říkaly děti.

Že se děti zabaví a unaví, z toho měli radost i rodiče, především maminky. „Jsem nadšená, že děti začaly zase sportovat, protože doma už je to k nevydržení. Konečně se zase děje aspoň něco,“ shodovaly se.

Dokonce i dochvilnost byla tentokrát vzorná. „Kluk se nemohl dočkat, byl tady snad o hodinu dřív,“ směje maminka jednoho z malých fotbalistů.

Čtěte také

Podobné pocity jako rodiče a děti ale zažívali i trenéři. Tak jako Jan Slavík. „Měsíc a půl, možná dva, je opravdu dlouhá doba. Některé rodiče jsem po Mariánských Horách potkával, byl jsem na tom úplně stejně jako kluci. Bylo to náročné na psychiku i na fyzičku,“ poznamenal trenér.

Dalšími tréninky malých fotbalistů se bude fyzička trenérů a hlavně radost dětí jen utvrzovat.

Spustit audio

Související