Originální pancetta se neudí. Nakládá se na 8 až 15 dní
Pravá pancetta se vyrábí v Itálii. Jedná se o maso z vepřového pupku, které se nasolí a nechá se 8 až 15 dní odležet spolu s pepřem, hřebíčkem, muškátovým oříškem, jalovcem a skořicí. Podává se nejčastěji nakrájená na tenké plátky a přidává se do salátů nebo těstovin. Tepelná úprava zvýrazní její pikantní tóny.
Víte, do jakých těstovin se přidává pancetta?
a) do špaget aglio e olio – SMS ve tvaru POCHOUTKY A
b) do špaget carbonara – SMS ve tvaru POCHOUTKY B
Za odpověď připište ještě své jméno a celou adresu. SMS odešlete na číslo 90 011 04. Cena SMS jsou 4 Kč vč. DPH.
Vítěz získá kvízovou hru Jídlo od Albi a velký balíček koření Kotanyi v hodnotě 500 korun.
Soutěžíme do úterní půlnoci – 1. března 2016!
Kompletní pravidla SMS soutěže najdete zde.