Ostravská muzejní noc se blíží. Jaká bude v Domu umění?

24. srpen 2021

Po roční přestávce se už tuto sobotu koná Ostravská muzejní noc. Program nabídne návštěvníkům celkem 22 kulturních institucí ve městě, mezi nimi i Galerie výtvarného umění.

Po roční přestávce se do tradiční akce zapojilo dvaadvacet kulturních institucí a návštěvníci mohou mezi nimi cestovat bezplatně muzejními autobusovými linkami zdarma. Volný vstup a doprovodný program nabízí například Ostravské muzeum, Radnice města Ostravy nebo Galerie výtvarného umění v Ostravě (GVUO).

„Pro návštěvníky připravujeme volné prohlídky výstav HYBRID-IN a VÁCLAV BROŽÍK / Kresby a také tvůrčí dílny, hudební doprovod a výborné občerstvení na terase Domu umění,“ řekla mj. v rozhovoru mluvčí GVUO Jana Malášek Šrubařová

GVUO pak na svém webu upozorňuje na opatření, která je třeba dodržet vzhledem k aktuální epidemiologické situaci. Povinné jsou respirátory FFP2, platí dvoumetrové rozestupy, nejde-li o osoby ze společné domácnosti. Zapotřebí je také negativní výsledek testu, nebo potvrzení o prodělání nemoci, či očkování.

autoři: Klára Kohutová , tif
Spustit audio