Ostravská průmyslová zóna Hrabová nabídne více než 500 nových pracovních míst

16. prosinec 2020 22:30

Více než 500 nových pracovních míst vznikne v průmyslové zóně v ostravské části Hrabová. Dnes to potvrdila společnost CTP, která má zónu ve správě. Nové provozy tam mají otevřít hned tři firmy. Jedná se o Škodu Vagonku, Hyundai Steel a Brembo. Všechny podnikají v automobilovém průmyslu.

Největší halu o výměře přesahující 25 tisíc metrů čtverečních si pronajme společnost Hyundai. Vyrábět v ní chce kovové části karosérií pro svou továrnu v nedalekých Nošovicích na Frýdecko-Místecku.

Čtěte také

Nejvíce nových pracovních míst naopak vytvoří výrobce brzd Brembo Czech, který v CTParku Ostrava sídlí už deset let. „K současným 1250 zaměstnancům přibudou v následujících čtyřech letech čtyři stovky nových,“ uvedla za společnost CTP Marcela Fialková.

Menší halu si nově v areálu parku pronajme Škoda Vagonka, která zde bude skladovat díly pro montáž. Umístění bylo zvoleno především z důvodu ideální lokality. Práci zde má v budoucnu najít 30 lidí.

Jeden z nejúspěšnějších areálů v zemi

V CTParku Ostrava, který provozuje CTP už 16. rokem, funguje 76 firem s 9000 zaměstnanci. Mezi nájemci je kromě tří výše zmíněných firem také centrum sdílených služeb společnosti Moneta Money Bank, německý producent automobilových součástek Continental (nyní Vitesco) či švédsko-švýcarský dodavatel digitálních technologií pro průmysl ABB.

Společnost CTP do průmyslového parku investovala přes 7,5 miliardy korun.

CTPark Ostrava
autoři: František Tichý , Petr Dušek
Spustit audio

Související