Ostravská zoo po zimní pauze zahajuje komentovaná setkání u vybraných druhů zvířat

23. březen 2023 20:08

V Zoologické zahradě a botanickém parku Ostrava budou v sobotu 25. března opět zahájena komentovaná setkání u vybraných druhů zvířat. Návštěvníci si tak budou moci zpestřit prohlídku a těšit se i na zbrusu nová setkání.

„V tomto období budou komentovaná setkání probíhat převážně o víkendech a svátcích, ale ani návštěvníci upřednostňující prohlídku zoo v pracovní dny nepřijdou zkrátka,“ ujišťuje mluvčí zahrady Šárka Nováková.

Každý den mohou zájemci vidět péči o slony nebo krmení šimpanzů, medvědů a hulmanů. Od května pak přibydou další druhy, jako jsou velbloudi či žirafy. „A jakmile bude dostatečně teplo, otevře se i průchozí expozice Ráj lemurů, kde bude probíhat komentované krmení lemurů,“ dodává mluvčí.

Novinkou letošní sezóny je zařazení komentovaného setkání u makaků lvích. Tito vzácní indičtí primáti se v loňském roce přestěhovali do nové moderní expozice Wanderu.

Časový harmonogram komentovaných setkání:

Každý den
10:00 medvědi a hulmani
12:00 šimpanzi
13:00–13:30 (začátek) denní péče o slony
15:00 medvědi a hulmani
16:45 medvědi a hulmani 

Víkendy a svátky
09:30 pandy
11:00 mandrili
11:30 makaci (nově)
13:00 ary (pouze soboty)'
13:30 vydry
14:30 hroši (dočasně pouze krmení bez komentáře chovatele)

Zoo upozorňuje, že komentované setkání může být z nenadálých provozních či veterinárních  důvodů zrušeno. Změny v harmonogramu lze sledovat na webu zahrady.

Od 1. dubna se pak mohou zájemci těšit i na komentované prohlídky skleníků. Nově je možné se přihlašovat prostřednictvím rezervačního systému, kde jsou i podrobné informace k prohlídkám.

Spustit audio

Související