Ostravští Arrows obhájili mistrovský titul české basebalové ligy

20. srpen 2019 05:20

I když jde o sport, který zdaleka tolik netáhne jako fotbal anebo hokej, zdá se, že v krajském městě se povedlo něco mimořádného. A to i přesto, že někteří hráči už mají hrubě přes čtyřicet a jiní během finálové série řešili, jestli hrát anebo jít na koncert oblíbené kapely.

„Chci klukům složit velký kompliment. Za posledních pět let – to je prostě dynastie hráčů, kteří si šli za svým. Nemám dost chvály pro ně,“ říkal po nedělní obhajobě hrající trenér ostravských Šípů Boris Bokaj.

Po loňském prvním titulu letos vyhráli Ostravané základní část, nadstavbu a nakonec i play off. Sezona podle Bokaje předčila všechna očekávání.

Obhajoby titulu se dočkal i dvaadvacetiletý nadhazovač Ondřej Satoria. V druhém sobotním utkání v Praze pomohl k výhře, ale původně chtěl zůstat v neděli v hlavním městě.

„Požádal jsem Borise, zda bych mohl házet v sobotu, protože v neděli jsem měl koncert Metalliky. Nakonec jsem na něho bohužel nešel, ale asi mě to moc nemrzí,“ nelitoval Satoria.

Jeho otec a mladší bratr Matěj, který také patřil do kádru Arrows, ale přeci jen na Metalliku odjeli. „Je mi líto, že tady dnes nemohl být, ale je ještě mladý, ještě těch titulů zažije,“ usmívá se ostravský nadhazovač.

Oba tituly silně prožíval i zdaleka nejstarší hráč týmu, pálkař Aleš Navrátil. Narodil se v roce 1973, tedy tehdy, kdy Arrows vznikly. „Mohl bych chodit do hospody, což by bylo asi fajn, ale nechce se mi. Spíš si udělám tu žízeň, že jsem s klukama. Ti mě drží v té výkonnosti – rád s nimi hraji, pracuji na sobě, tak si to spíš užívám. Asi se to už blíží ke konci, ale doufám, se to posune co nejdál,“ přeje si ještě pár let a třeba i pár titulů Aleš Navrátil.

autor: ddp
Spustit audio