Petr Čegan stál u mikrofonu kapely HC3 v době jejích největších úspěchů

27. březen 2023

Kdo ho zná, neřekne mu jinak než Čegy. Řeč je o Petru Čeganovi, zpěvákovi nu-metalové legendy z Oder jménem HC3. Tato kapela si vydobyla status ryzího kultu, a to v dobách, kdy neexistovaly facebooky, instragramy a Tik-Toky.

Talentovaný kvartet to dokázal důrazným zacílením na moderní rockovou hudbu bez českých komplexů, zatímco se většina jejich vrstevníků teprve rozkoukávala. Není divu, že právě HC3 pronikli na světový hudební trh, jejich singly vyšly v Austrálii a na Novém Zélandu, kapela si zahrála s velkým ohlasem několikrát také v Americe. Tam se na nějaký čas dokonce usídlila a projela jako jedna z mála českých kapel celý klubový jih USA od Severní Karolíny až po Alabamu.

V době největších úspěchů HC3 u mikrofonu stál právě Petr Čegy Čegan, který slaví narozeniny 28. března. Jeho introspektivní, náladový a emocím otevřený zpěv byl poznávající značkou kapely. Byl to on, kdo dal aktuálnímu zvuku kapely nekompromisní šmrnc. Zpěvák se všemi pozitivy i negativy, které z velkého talentu pramení.

Čegy v současné době v HC3 už nepůsobí, ale jeho zpěv na několika albech patří k rodinnému zlatu tuzemského nu-metalu. Dodejme, že nejen tuzemského, protože HC3 vždy stojatý český rybník naplňovali neomezeným obsahem.

Petru Čegymu Čeganovi přejeme k narozeninám všechno nejlepší a jeho skvělý hlas si připomeneme písní Immortality. Příjemný poslech Českého rozhlasu Ostrava Vám přeje Milan Bátor.

autor: Milan Bátor
Spustit audio