Písničkářka Kaczi na vás přenese svou pozitivní energii

29. červenec 2021

Dalším hostem rozhlasové Harendy je písničkářka Kaczi. Hraje na klavír, kytaru, akordeon a ukulele, zpívá. Hudbu i texty si skládá a píše sama.

Kaczi (vlastním jménem Kateřina Kouláková) je česká zpěvačka, písničkářka, hudební skladatelka a textařka. Studovala na Konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze.

V roce 2012 vyhrála soutěž Czechtalent, zkušenosti sbírala také jako buskerka v řadě evropských měst. Zahrála si na Colours of Ostrava, koncertovala i v olomouckém rozhlase. A v letech 2018 a 2019 byla nominována na cenu Jantar v kategorii Interpretka roku.

V ostravském rozhlase natočila videoklip k písničce Málem jsme si zvykli, ve Studiu 1 měla mít také koncert. Ten se ale kvůli koronaviru stále odkládá.

autoři: Igor Vašut , tif

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.