VIDEO: Málem jsme si zvykli. Písničkářka Kaczi představuje klip natočený v ostravském rozhlase

25. listopad 2020

Koncert v ostravském rozhlase zatím nevyšel, tak aspoň klip. Rodačka z Frýdku-Místku Kateřina Kouláková alias Kaczi představuje prostřednictvím Českého rozhlasu Ostrava nový videoklip k písni Málem jsme si zvykli.

Písničkářka měla původně v našem koncertním Studiu 1 odehrát své vystoupení, a to na jaře. Kvůli tehdejší koronavirové situaci se termín přesunul na podzim, ovšem ani tento nevyšel. Nicméně Kaczi nezahálela a ve studiích ostravského rozhlasu vznikl její zbrusu nový singl s názvem Málem jsme si zvykli.

„Plánované koncerty pro veřejnost ve studiu S1 sice musíme v současné situaci rušit, ale to neznamená, že se ve studiu nic neděje. Naopak, natáčíme o to více studiových nahrávek. A jednou z nich je právě písnička od Kaczi,“ říká Richard Piskala, vedoucí programu Českého rozhlasu Ostrava.

Natočeno! Kaczi, její kapela, zvukaři a kameramani v S1 Českého rozhlasu Ostrava

„Myslím, že se opravdu povedla – ale ať to posoudí naši posluchači. Novinku zařazujeme do našeho hudebního programu, takže ji v našem vysílání v nejbližší době uslyšíte častěji,“ dodává Richard Piskala.

Ve studiích ostravského rozhlasu tak i přes nepříznivou dobu, která nepřeje pořádáním kulturních akcí pro veřejnost, vznikají nové hudební lahůdky. Umělci stále mohou v zázemí Českého rozhlasu Ostrava za dodržení všech hygienických opatřen natáčet.

Kdo je Kaczi

KACZi - Kateřina Kouláková

Kaczi (vlastním jménem Kateřina Kouláková) je česká zpěvačka, písničkářka, hudební skladatelka a textařka. Hraje na klavír, kytaru, akordeon a ukulele, zpívá. Hudbu i texty si skládá a píše sama. Studovala na Konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze.

V roce 2012 vyhrála soutěž Czechtalent s autorskou písní Něha, zkušenosti sbírala také jako buskerka (pouliční hraní – pozn. red.) v řadě evropských měst. Zahrála si také na Colours of Ostrava, koncertovala i v olomouckém rozhlase (videozáznam koncertu z roku 2015 zde). A v letech 2018 a 2019 byla nominována na cenu Jantar v kategorii Interpretka roku.

autoři: Zita Šperlínová , František Tichý

Související