Plavání při svíčkách, koncert bratří Ebenů, valentýnské poutě... Vyberte si z našich tipů

10. únor 2022

Kam za kulturou, zábavou, pohodou v pátek a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

Pátek

Trochu s předstihem můžete oslavit svatého Valentýna. A to netradičním plaváním při svíčkách v Aquaparku v Kravařích. Do tajemně osvětlených bazénů vás tam pustí od půl sedmé večer.

O nic méně romantiky pak nabídne večerní veřejné astronomické pozorování v Planetáriu Ostrava. To začíná v 19 hodin.

Naposledy láká štramberské Muzeum Šipka na program Putování po dávných stezkách. Od 10 do 16 hodin je pro návštěvníky připraven speciální kvíz a tvůrčí dílna pravěkého obchodníka.

Na taneční představení zvou studenti Janáčkovy konzervatoře Ostrava. Od půl sedmé bude sál školy patřit současnému tanci.

V Novém Jičíně pak vystoupí Bratři Ebenové. Společný koncert Marka, Kryštofa a Davida začíná v 19 hodin v sále Beskydského divadla.

Bratři Ebenové

Sobota

V Příboře slaví tradiční Valentinskou pouť. Ta začne v 16 hodin mší svatou, následuje koncert písničkáře Pavla Helana a v 18 hodin začíná v Piaristickém klášteře přednáška nazvaná Když láska není jen sladká.

Na Svatební veletrh láká o tomto víkendu ostravské výstaviště Černá louka. Letos je laděn do folklorního tónu. To znamená, že i v doprovodném programu vystoupí třeba Lašský soubor písní a tanců Ondřejnica. Výstaviště je v sobotu otevřeno od 10 do 18, v neděli pak jen do 16 hodin.

Poznat skryté architektonické perly Ostravy můžete ve Vítkovicích. Sobotní komentovaná prohlídka je zaměřena na budovu vítkovického nádraží postavenou v bruselském stylu. Sraz zájemců je v 10 hodin na náměstí Generála Svobody v Ostravě-Zábřehu.

Nádraží Ostrava Vítkovice

Na Den na lyžích pak láká Ski areál Kopřivná. Pokud se na to cítíte, můžete si zasoutěžit ve veřejném závodu v obřím slalomu. Prezentace zájemců je od 10 hodin dopoledne. Pokud závodit nechcete, je pro vás a vaše děti připraven bohatý doprovodný program.

Neděle

U příležitosti příborské Valentinské poutě můžete navštívit i Centrum tradičních technologií. To letos slaví 110 let od založení muzea a návštěvníky láká na speciální předměty, které se týkají zbojníka Ondráše. Otevřeno mají od 9 do 16 hodin.

Čtěte také

Pohádku pro celou rodinu  můžete vidět v Městském divadle v Bruntále. Krysáci a ztracený Ludvík. Tak zní její název. Začátek příběhu na motivy večerníčkových pohádek je v 16 hodin.

V Českém Těšíně se můžete vydat na Valentýnskou procházku na nábřeží Míru u Kulturního a společenského střediska Střelnice. Mezi 14. až 18. hodinou bude nejen pro zamilované připravena fotobudka, koňské spřežení, malé ruční dílny a něco sladkého na zub.

Archeopark v Chotěbuzi pak láká na netradiční komentované prohlídky vnitřních expozic. Tentokrát jsou zaměřeny na zvířata. Začátky jsou v 11 a ve 14 hodin.

A pokud byste si raději sobě i svým dětem dopřáli trochu zimního sportu, můžete vyrazit na venkovní ledové kluziště pro veřejnost na Ostravici. Najdete jej v areálu pily a pro veřejnost je dnes otevřeno po celý den.

Spustit audio