Počet nakažených koronavirem na Karvinsku překonal Ostravsko

5. červen 2020 11:08

V Moravskoslezském kraji za posledních 24 hodin přibylo 14 nakažených koronavirem. Od počátku pandemie tak covidem-19 v regionu onemocnělo 1620 lidí. Největší denní přírůstky stále připadají na Karvinsko a souvisí s ohniskem nákazy v Dole Darkov těžební společnosti OKD.

Okres se dnes v kraji poprvé dostal do popředí v celkovém počtu nakažených, dosud jich nejvíce bylo v Ostravě a okolí. Vyplývá to z informací, které ráno zveřejnila Krajská hygienická stanice v Ostravě.

Čtěte také

Počet vyléčených se proti čtvrtku zvýšil o dalších dva lidi na 969 uzdravených. Počet zemřelých se nemění už několik dnů, je jich 51.

Na Karvinsku za 24 hodin přibylo deset nemocných, což počet nakažených zvýšilo na 504 lidí. Okres tak překonal Ostravu a okolí, na kterou dosud připadalo nejvíce pozitivně testovaných, celkem jich tam je 502 a počet se za poslední den nezměnil. Dva nakažení jsou nově na Opavsku, kde jich tak je celkově 201. Po jednom přibylo na Novojičínsku a Frýdecko-Místecku, kde jich je nyní 98, respektive 289. Bez nárůstu stále zůstává Bruntálsko s 26 nemocnými.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související