Policisté dopadli zloděje, který na Novojičínsku kradl zlato

25. červenec 2019 15:53

Zlaté cihly za 400 tisíc korun ukradl v odborné ordinaci v Novém Jičíně pracovník úklidové služby. Policisté muže zadrželi, hrozí mu až pět let vězení. Kradl prý kvůli finančním problémům. Dnes o případu informoval Roman Tkáč z novojičínského oddělení obecné kriminality.

Zatím se policistům podařilo objevit jen asi tři čtvrtiny ukradených zlatých cihel. Po dalších asi za 100.000 korun stále pátrají. 

Policie hledala ukradené posedy i betonové jímky. Kuriózní případy roku 2018

Policie (ilustrační foto)

Krádež ozdobeného vánočního stromku, ukradené myslivecké posedy či zmizení dvou velmi těžkých betonových jímek. Moravskoslezská policie v letošním roce řešila řadu kuriózních případů. V policejních svodkách se objevila například i srážka auta s nákladem zákusků s losem evropským, nebo psík, kterého po srážce auto vezlo zaklíněného v předním nárazníku asi pět kilometrů.

Lékař měl zlaté cihly uloženy v pokladně v plechové skříni. Už při ohledání místa krádeže policisté zjistili, že ani do objektu ani do samotné ordinace se pachatel nedostal násilným způsobem.

Policisté pátrali ve firmách, které mimo jiné prodávají a nakupují zlato, a podařilo se jim získat popis muže, který se na výkup zlata vyptával. Nakonec muže v minulém týdnu zadrželi.

"Muž nebyl v minulosti trestán. Jako důvod svého jednání uvedl složitou finanční situaci, kterou si takto chtěl vyřešit," řekl Tkáč. Muž byl obviněn z krádeže a hrozí muž až pětileté vězení.

Policisté předpokládají, že muž na zlato v ordinaci narazil spíše náhodou. Kvůli pokračujícímu vyšetřování odmítli uvést přesné místo, kde se krádež stala.

autor: Klára Křižáková | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související