Poradna: kontroly restaurací
V poslední lednové Poradně Českého rozhlasu Ostrava jsme se zaměřili na kvalitu veřejného stravování. Naším hostem byl Roman Letošník z Krajské hygienické stanice v Ostravě.
Které restaurace či bistra měly problémy s čistotou? Kde mají plesnivé suroviny nebo používají potraviny po záruční době? S hygienikem Romanem Letošníkem jsme také probírali, jak máme správně postupovat, když na nedostatky v restauracích narazíme.
Rozhovor plný rad a užitečných informací si poslechněte v záznamu naší rozhlasové Poradny – viz odkaz ‚Poslechněte si celý pořad‘.
Téma příští Poradny
Bojíte se, že si z hotelu odvezete domů štěnice? Mohou se k vám domů dostat nezvaní hosté i od sousedů? Kde se obtížný hmyz v bytech obvykle ukrývá a jak se proti němu účinně bránit?
Odborníka z ostravské firmy, která se hubením hmyzích škůdců zabývá, se bude ptát Petra Štrymplová. V rozhlasové Poradně bude ale jako vždy prostor i pro vaše otázky. Pište už teď na poradna.ostrava@rozhlas.cz, v době vysílání volejte 596112266.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka