Prázdniny v zoo, Ledové město Karviná, oslavy masopustu... Vyberte si z našich tipů

2. únor 2023

Kam za kulturou, zábavou, pohodou v pátek a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

Pátek

Prázdniny v zoo
Školáci dnes mají pololetní prázdniny, a tak je můžete vzít třeba do ostravské zoo. Ta připravila mimořádná komentovaná krmení vybraných druhů zvířat. Vše začíná v 10 hodin u pand červených. Od 12 do 14 hodin je navíc otevřen i Výukový pavilon.

Čtěte také

Výšlap na Velký Javorník
Anebo své děti vezměte na zábavný výšlap na Velký Javorník. Pořádá jej obec Veřovice, odkud se také v 9 hodin dopoledne vychází od parkoviště u hřiště. Po cestě si zahrajete domino a připraveny jsou také nejrůznější soutěže.

Ledové město Karviná
Karviná se pátečním dnem stává jedním z pěti Ledových měst České republiky. Cílem této iniciativy je podpořit mimosezónní cestovní ruch a aktivní trávení volného času dětí a mládeže. Pokud si třeba v pátek vyzvednete takzvanou Ledovou kartu v Městském informačním centru ve Fryštátu, můžete se zdarma vydat na prohlídku areálu Dolu Žofie v Orlové a na zámek ve Fryštátu vás pustí se slevou.

Příbor Za dlouhých zimních večerů
Co se dělo za dlouhých zimních večerů. To je název komponovaného pořadu v Centru tradičních technologií v Příboře. Začátek je v 17 hodin a dozvíte se mimo jiné, jak vypadaly takové přástky a co se při nich vyprávělo.

Koncert Jakuba Jalůvky v Novém Jičíně
A kdo by měl chuť zajít na koncert, tak ať se vydá do Beskydského divadla v Novém Jičíně. Vystoupí tam zdejší rodák, kytarista, pedagog a skladatel Jakub Jalůvka se svými hosty. Začátek je v 19 hodin.

Sobota

Otužilci v Bystřici
Na setkání otužilců a koupání v ledové vodě se můžete vydat do Bystřice na Třinecku. Vše vypukne pět minut po dvanácté hodině u splavu na řece Hluchová pod evangelickým kostelem.

Winter Run Ostrava
A další tip pro vyznavače zimních sportů, konkrétně běhu. V 10 hodin startuje v Komenského sadech v Ostravě závod na 4 a 8 kilometrů Winter Run Ostrava. Přihlásit se můžete i na místě.

Oslavy masopustu
Pokud se vám ale to těchto aktivit nechce, zastavte se na náměstí Ostrava-Jih. Od 10 hodin vás tam čekají oslavy Masopustu. Chybět nebude zabíjačka, hudební zábava, povídání o tradicích či rej masek.

Ledový koncert s Kaczi v Karviné
Ledový koncert můžete navštívit v Karviné, která se až do neděle stala jedním z pěti Ledových měst České republiky. Koncert začíná v 15 hodin v Městském domu kultury a předvedou se na něm nejen děti, ale také zpěvačka Kaczi. A poté můžete vystoupat třeba na věž kostela Povýšení svatého Kříže ve Fryštátu. Poslední prohlídka tam začíná ve 20 hodin.

Bílá: Den na lyžích
A pokud byste sobotu chtěli trávit aktivně, vydejte se na Bílou na Den na lyžích s Moravskoslezským krajem. Prezentace do veřejného závodu v obřím slalomu začíná v 10 hodin. Navíc jsou připraveny i atrakce a soutěže pro děti.

Neděle

Masopustní rej ve Frenštátě
Ve Frenštátě pod Radhoštěm budou mít pravou moravskou zabíjačku spojenou s masopustním rejem. Masky vyjdou od Astry 15 minut po deváté hodině. Hlavní program se pak odehraje na náměstí Míru.

V Třinci na hokej
Třinec opět patří hokeji. Místní HC Oceláři se od 15 hodin utkají ve Werk aréně s mužstvem z Kladna.

Ledová Karviná vrcholí
Pokud jste využili nabídky Ledové Karviné a od pátku putujete po tamních zajímavostech, tak ještě v neděli se s dětmi můžete vydat do Lottyhausu na výstavu Rudolf II ožívá. Anebo se stavit v zoo koutku v Parku Boženy Němcové. A zrovna tak vás uvítají mezi 9. a 16. hodinou v minizoo Přírodovědné stanice v Karviné-Ráji.

Procházka po Brušperku
Jen tak se projít a popovídat si s ostatními, můžete v Brušperku. Procházka po městečku a jeho okolí začíná ve 14 hodin u sochy svatého Jana Nepomuckého na náměstí.

Naši furianti v Aréně
Přidejme i pozvání do divadla. Pravou českou klasiku, hru Naši furianti Ladislava Stroupežnického, můžete vidět v ostravské Komorní scéně Aréna. Začátek představení je v 17 hodin.

Spustit audio