Při nehodě čtyř aut v Orlové zemřela žena, pět lidí je zraněno

16. červenec 2019 13:51

Osmačtyřicetiletá žena zemřela a dalších pět lidí se dnes ráno zranilo při dopravní nehodě čtyř aut včetně nákladního v Orlové na Karvinsku. Příčinu nehody policie vyšetřuje. Informovali o tom karvinský policejní mluvčí Miroslav Kolátek a mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl.

Nehoda se stala před 07:00 v Ostravské ulici. "Na čtyřproudové komunikaci před vjezdem do obce Orlová se stala dopravní nehoda mezi čtyřmi vozidly. Průběh a příčina dopravní nehody bude předmětem znaleckého zkoumání," řekl mluvčí policie.

Zranění byli převezeni do nemocnic, jednoho ze zraněných mužů tam musel přepravit vrtulník. 

"Osmačtyřicetiletá žena zůstala zaklíněna v havarovaném vozidle, kde ji poskytoval první pomoc svědek události. Postižená nejevila známky života. Záchranáři pokračovali v započaté resuscitaci za pomoci přístrojové techniky a léků. Mnohočetná poranění, která utrpěla, však nebyla slučitelná se životem a na místě jim podlehla," uvedl Humpl.

Přibývá přestupků i nehod kvůli mobilům. Policisté chtějí přísnější tresty

Řidič hledá objízdnou trasu přes mobil (ilustrační foto)

Skoro osm tisíc řidičů s telefonem v ruce za jízdy přistihli krajští policisté letos v prvním pololetí. Je to zhruba o tisíc více, než za celý loňský rok.

Dodal, že sedmadvacetiletého muže museli vyprostit hasiči a byl ošetřen s vícečetnými poraněními. Ve vážném stavu ho vrtulník přepravil do Fakultní nemocnice Ostrava.

"O pět let starší muž utrpěl poranění v oblasti trupu. Za pomoci vyprošťovacího rámu byl uložen do vakuové matrace a po podání léků jej tým zdravotnické záchranné služby transportoval do Městské nemocnice Ostrava," uvedl Humpl.

Do stejného zdravotnického zařízení byl přepraven také devětadvacetiletý muž s poraněním páteře a pánve. Jeho zranění lékaři rovněž vyhodnotili jako těžké.

Další dva pacienti - šestadvacetiletá žena a třicetiletý muž, byli záchranáři ošetřeni se středně vážnými poraněními a poté předáni do další péče chirurgické ambulance karvinské nemocnice.

zdroj: ČTK
Spustit audio