Při výbuchu v Ostravě-Mariánských Horách zemřel člověk, policie lokalitu evakuovala

8. duben 2022, aktualizováno

V Ostravě-Mariánských Horách zemřel člověk při výbuchu. Dělníci na místě podle policejní mluvčí Pavly Jirouškové dělali výkopové práce.

„Krátce před osmou hodinou došlo v Ostravě v místní části Hulváky v Knüpferově ulici při výkopové práci k explozi a k úmrtí jedné osoby. V tuto chvíli jsou všechny složky IZS na místě a probíhá evakuace osob z okolních domů,“ uvedla po deváté hodině mluvčí.

Podle starosty Patrika Hujduse (Nezávislí) zemřel dělník, který kopal odvodnění u jednoho z opravovaných bytových domů. Dalšího zraněného policisté předali do péče zdravotníků. Příčinu výbuchu šetří policejní pyrotechnici. Starosta říká, že obvod po explozi musel evakuovat lidi z okolních domů.

Čtěte také

„Na pokyn záchranných složek byli evakuováni obyvatelé přilehlých domů, takže jsme jim samozřejmě poskytli přístřeší, občerstvení a čekáme, jak se situace bude dál vyvíjet,“ doplnil před jedenáctou hodinou starosta.

Celkem policie z místa evakuovala 50 lidí. Zatím není jasné, kdy se lidé budou moci do svých domovů vrátit. „Odhadujeme to na odpolední hodiny,“ řekla policejní mluvčí Eva Michalíková.

Dodala, že u výkopu byli v době výbuchu tři lidé. Jeden zemřel, jeden je zraněný. „Jednatřicetiletý muž utrpěl středně těžké poranění hlavy,“ řekl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Třetí člověk podle policie zraněn nebyl.

Na Opavsku a Ostravsku jsou podobné nálezy nevybuchlé munice časté. Je pozůstatkem Ostravsko-opavské operace z jara 1945. Nestává se ale, že by munice explodovala a způsobila úmrtí či zranění lidí.

autoři: Silvie Mikulcová , Petr Dušek , tif | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související