Prostor před Technickým muzeem v Kopřivnici se má proměnit

21. duben 2021 07:40

V Kopřivnici plánují proměnit prostor před vstupem do Technického muzea. Zmizí například velký přístřešek nad kolejištěm, na kterém dříve stála Slovenská strela. Ta se totiž přesune do nového pavilonu u připravovaného Muzea nákladních automobilů v areálu kopřivnické Tatry.

„První fází projektu bude to, že se přístřešek po Strele odstraní. Dominanta zmizela, tak je potřeba s tím něco udělat. A druhým důvodem je rekonstrukce nového městského centra, kdy tento předprostor na ten prostor navazuje,“ říká kopřivnický městský architekt Václav Kocián.

Podle projektu má v místě být více zeleně a kolejiště vystřídá sochařské dílo. Chystané úpravy místní vítají.

Kdy přesně se s opravami prostoru před Muzeem začne, ale zatím město neví. Podle mluvčí Kopřivnice Lucie Macháčkové bude další postup záležet na penězích.

„V letošním roce by mohly být odstraněny kovové konstrukce bývalého přístřešku Slovenské strely, ale zbytek realizace bude záviset na finančních možnostech města. Snahou bude prosadit do rozpočtu na příští rok alespoň částku, která je potřebná k zajištění první etapy. Ta zahrnuje zejména odstranění nástupiště a kolejiště po Strele,“ vysvětluje mluvčí.

Úpravu prostoru před Technickým muzeem ale město pravděpodobně nedokončí dříve než probíhající opravu centra. Tedy před rokem 2023.

autor: Tomáš Pika
Spustit audio

Související